20 مهر به مناسبت روز بزرگداشت حافظ شیرازی شاعر بزرگ ایرانی

حافظ شیرازی از شاعران مشهور ایرانی که نام و یادش همیشه در خاطر همه ی ایرانیان می باشد. بیستم مهر ماه روز بزرگداشت حافظ می باشد که دراین روز جشن‌ها و برنامه‌های‌ متنوعی در شیراز و سایر نقاط جهان برگزار میشود. عمده برنامه‌های‌ این روز شامل شب شعر، گل افشانی مقبره حافظ، نمایش و رونمایی از دیوان‌های‌ شعر حافظ و غیره می باشد.

 

خواجه شمس الدين محمد شيرازي شاعر و حافظ قرآن، متخلص به حافظ و مشهور به لسان الغيب از بزرگترين شاعران غزل سراي ايران و جهان به شمار مي رود. حافظ را نمي توان از سنخ شاعران تک بعدي و تک ساحتي محسوب و تفکر شاعرانه اش را تنها به يک وجه خالص تفسير و تاويل کرد.

 

اشعار خواجه شمس الدين محمد شيرازي داراي ابعاد گوناگون و متنوع سرشار از راز و رمز و پرسش از حقيقت هستي است.

خواجه شمس‌الدین محمد بن بهاءالدّین حافظ شیرازی «حدود ۷۲۷ – ۷۹۲ هجری قمری برابر با ۷۰۶ – ۷۶۹ هجری شمسی»؛ شاعر بزرگ سدهٔ هشتم ایران «برابر قرن چهاردهم میلادی» و یکی از سخنوران نامی جهان است.

 

بیش‌تر شعرهای حافظ غزل هستند که به‌ غزلیات حافظ شهرت دارند. گرایش حافظ به شیوهٔ سخن‌پردازی خواجوی کرمانی و شباهت شیوهٔ سخنش با او مشهور است. او از مهمترین تأثیرگذاران بر شاعران پس از خود شناخته می شود.

گل در بر و می در کف و معشوق به کام است
سلطان جهانم به چنین روز غلام است
گو شمع میارید در این جمع که امشب
در مجلس ما ماه رخ دوست تمام است
در مذهب ما باده حلال است ولیکن
بی روی تو ای سرو گل اندام حرام است
گوشم همه بر قول نی و نغمه چنگ است
چشمم همه بر لعل لب و گردش جام است

هفته بزرگداشت حافظ گرامی باد

 

تاریخ وفات حافظ شیرازی شاعر بزرگ ایرانی

اين‎‎‎ شاعر پرآوازه‎ ايران زمين درسال‎791 يا 792 هجري‎‎ قمري دارفـاني‎ را وداع گفت‎.



موضوعات مرتبط: مناسبت های ملی

برچسب‌ها: بزرگداشت حافظ، زندگینامه حافظ، کتابخانه فرهنگ، 20مهر، 1399
[ یک شنبه 20 مهر 1399 ] [ 9:24 ] [ بهرآبادی ]
[ ]

خوانش کتاب اردوگاه عنبر به مناسبت هفته دفاع مقدس

تهیه پادکست صوتی از کتاب اردوگاه عنبر نوشته حسین فرهنگ اصلاحی، مهدی گلابی، غلامحسین کهن توسط خانم بهرآبادی مسئول کتابخانه فرهنگ شرستان جوین و انتشار آن در صفحه اینستاگرامی کتابخانه فرهنگ جوین

علاقه مندان می توانند جهت مشاهده کامل این پادکست به صفحه اینستاگرامی کتابخانه فرهنگ جوین به آدرس https://i.instagram.com/farhanglibjovein مراجعه نمایند



موضوعات مرتبط: مناسبت های ملیهفته دفاع مقدس

برچسب‌ها: پادکست صوتی هفته دفاع مقدس کتاب اردوگاه عنبر کتابخانه فرهنگ جوین فریده بهرآبادی 1399
[ پنج شنبه 3 مهر 1399 ] [ 8:36 ] [ بهرآبادی ]
[ ]

معرفی متنی کتاب پایی که جا ماند به مناسبت سالروز بازگشت ازادگان به میهن اسلامی

معرفی کتاب پایی که جا ماند

کتاب پایی که جا ماند، یادداشت‌های روزانه سید ناصر حسینی پور از زندان‌های مخفی عراق است. سید ناصر حسینی پور این کتاب را به گروهبان عراقی، ولید فرحان، سرنگهبان اردوگاه 16 تکریت، که در زمان اسارت، او را بسیار شکنجه و آزار داده، تقدیم کرده است.

سید ناصر چهارده ساله است که به جبهه می‌رود و شانزده ساله است که در آخرین روزهای جنگ، در جزیره مجنون به اسارت عراقی‌ها درمی آید؛ درحالی که دیده‌بان است و در واحد اطلاعات فعالیت می‌کند. وقتی اسیر می‌شود یک پایش تقریباً قطع شده و به رگ و پوستی بند بوده است. با این حال تصمیم می‌گیرد در دوره بعد از اسارت باز هم دیده‌بان اتفاقات و حوادث باشد، اما این بار بدون دوربین و دکل. او دیده‌ها و شنیده‌هایش را، در کاغذهای کوچکی که از حاشیه روزنامه‌ها و کتاب‌های ارسالی سازمان مجاهدین خلق جمع آوری کرده است، با رمز می‌نویسد و در لوله عصایش جاسازی می‌کند.

در بخشی از کتاب پایی که جا ماند می‌خوانیم:

امروز بعدازظهر دمای هوا نسبت به روزهای قبل چند درجه کمتر بود. هر چند برای ریختن آتش تهیه از غروب تا موقع طلوع خورشید مشکلی نبود؛ برای دشمن مشکل در روز و گرمای بالای 45 درجه بود. دشمن با شلیک گلوله‌های دودزا و فسفری برای ثبت تیر، جادهٔ خندق و جاده‌های عقبه و پشتیبانی ما از جمله جاده‌های سیدالشهدا، بدر قمربنی‌هاشم، صاحب الزمان، شهید همت و جادهٔ جدیدالاحداث شفیع‌زاده معروف به توپخانه را گراگیری کرد. در این‌جور مواقع دشمن جاده‌ها، سنگرهای فرماندهی، محل تجمع نیروها، آتشبارهای ادوات و توپخانه را با گلوله‌های دودزا نشانه‌گیری می‌کرد، دیده‌بان‌های عراقی محل اصابت گلوله‌ها را رصد کرده و برای پاتک ثبت تیر می‌کردند. آن‌طور که بچه‌های اطلاعات قرارگاه می‌گفتند، عراقی‌ها روبه‌روی جزیرهٔ مجنون فقط 130 کاتیوشا در خط دوم‌شان مستقر کرده بودند



موضوعات مرتبط: مناسبت های ملیمجازی

برچسب‌ها: معرفی کتاب پایی که جا ماند آزادگان جنگ کتابخانه فرهنگ
[ دو شنبه 1 شهريور 1399 ] [ 8:30 ] [ بهرآبادی ]
[ ]
صفحه قبل 1 2 صفحه بعد